Christus Rex

Iz novog broja Nacije, preporučamo...


Prije nekoliko dana izašao je iz tiska novi broj časopisa Nacija, kojeg smo već nekoliko puta spominjali utoliko što je dao prostora kvalitetnim člancima na temu trenutne krize u Crkvi, tradicionalnog pokreta i liturgije. Ovaj puta u njemu nalazimo jedan prigodni članak o štovanju Euharistije, uoči nadolazećeg blagdana Tijelova. Prenosimo ovdje jedan kraći izvadak iz teksta:


Osim što nas Crkva poziva da se Isusu u liku hostije klanjamo, blagdan Tijelova posvećen je i tome, da mu pružimo zadovoljštinu za sva ona svetogrđa, nedostatak poštovanja i mlakost na koju Gospodin od nas nailazi. Nema nikakve dvojbe, da je jedna od najvećih uvreda euharistijskom Isusu koja je danas službeno u Crkvi dopuštena, upravo pričest na ruku; pa uključimo stoga tu nakanu kada se nalazimo pred Presvetim. Najbolje ćemo to učiniti, ako pohodimo upravo onu Misu, gdje ove grozote nema, a to je Tradicionalna latinska Misa, u kojoj se Isusu vjekovima iskazuje ona čast i hvala, koja njemu pripada.


Osim toga, preko istog časopisa moći će se ubuduće nabaviti i knjiga Otvoreno pismo zbunjenim katolicima nadbiskupa Marcela Lefebvrea, koja je dostupna i posredstvom našeg bloga. Zahvaljujemo ovim putem na poseban način uredništvu što se odvažilo otvoreno podržati istinu katoličke vjere, u trenucima kad to nije nimalo lako i iziskuje veliku smjelost i žrtvu.

Arhiva bloga

Glasnik: