Christus Rex

Tijelovske procesije po prioratima Bratstva sv. Pija X.


Tijelovo se veoma svečano proslavlja po svim prioratima Bratstva sv. Pija X. diljem svijeta. U gradnji i kićenju tijelovskim oltara sudjeluje cijela župna zajednica. Živost Tradicije i ljepota tradicionalne liturgije i procesija i u današnjem nekršćanskom svijetu sivila i nemira pokazuje koliko je snažna katolička vjera i koliko je lijep život katoličkog vjernika kada se modernizmu ne dopušta uništavati prelijepe običaje Crkve. Donosimo fotografije iz dva njemačka priorata:
 

Tijelovo 2014. godine u Göffingenu/RiedlingenRano ujutro gradnja i ukrašavanje 4 oltara. Ovdje kod oltara obiteljskog kruga.

 
 
 


 
 
 

Tijelovo 2014. godine u župi sv. Josipa Memmingen-Amendingen


Župe sv. Josipa Memmingen – Amendingen i svetog Kristofora iz Weihungszella mijenjaju se svake godine u organizaciji Tijelovske procesije. Ovaj je put na redu bila župa iz Memmingena. Oko 400 vjernika sudjelovalo je na svečanoj sv. Misi i procesiji. Zbor škole za dječake iz Wangsa (Švicarska) pjevao je na sv. Misi višeglasnu latinsku Misu i sve je nazočne oduševio svojim pjevačkim sposobnostima.

 

Cvjetni tepih KJB-a (Pokreta katoličke mladeži)


Romanička crkva sv. Josipa sagrađena 2000. godine – jedna od 12 novoizgrađenih crkava FSSPX-a u Njemačkoj
Cvjetni tepih skupine sv. AlojzijaArhiva bloga

Glasnik: