Christus Rex

Svećenička i đakonska ređenja u Zaitzkofenu


U subotu, 28. lipnja, na vigiliju blagdana apostolskih prvaka Petra i Pavla, biskup je Bernard Tissier de Mallerais na svečanom pontifikalnom obredu zaredio tri đakona i pet svećenika za Bratstvo sv. Pija X.

U svojoj propovijedi biskup Tissier objasnio je uzvišenost svećeništva i citirajući mnogobrojne tekstove svetaca i papa pokazao je kako svećenička formacija u sjemeništu Srca Isusova u Zaitzkofenu slijedi ove velike uzore. Ređenike je pozvao da sve više i više odgovore ovom velikom zahtjevu.

Dan ranije, na blagdan Presvetog Srca Isusova, biskup de Galarreta u Ecôneu je zaredio 8 svećenika. Svećenička ređenja u sjemeništu u Winoni bila su već 13. lipnja. Ondje je zaređeno 7 svećenika. Zareditelj u Winoni bio je Generalni poglavar biskup Bernard Fellay.

Donosimo prelijepe fotografije tradicionalnog svećeničkog ređenja i pozivamo naše vjernike da se sljedeće godine i sami upute u Ecône ili Zaitzkofen i sudjeluju na ovim prelijepim svečanim obredima Katoličke Crkve.

Možda je to najbolja prilika da se bez predrasuda upozna Tradiciju i osjeti kako tradicionalni svijet „diše“. Vjerujemo da će svatko tko voli svetu Crkvu i dobronamjerno se zaputi na ređenja, otkriti velika blaga za sebe, svoju obitelj i okolinu.
 
 

 
Arhiva bloga

Glasnik: