Christus Rex

Fatima: velike tajne od 13. srpnja 1917. (I.)


13. srpnja 1917. objavila je Gospa bitni i ozbiljni sadržaj svoje poruke kroz trodijelnu tajnu o tragičnim posljedicama grijeha: vječni pakao za nepokajane grešnike, vremenite kazne koje priziva bezboštvo naroda, otpad od vjere s posljedičnom kaznom i pobjedu Bezgrješnog Srca Marijinog.

Izvješće s. Lucije prema njezinom ,,4. memoaru“

Na Lucijino pitanje ponavlja Majka Božja svoje molbe:

,,Želim da 13. sljedećeg mjeseca ponovno dođete ovamo, da nadalje svaki dan molite Krunicu na čast Gospe od Krunice da bi svijet postigao mir i da bi došao kraj ratu, jer samo ona može to postići.

Lucija je zamolila za čudo da bi svi povjerovali.

,,Dolazite nadalje svakoga mjeseca ovamo. U listopadu ću vam reći tko sam i što od vas želim te ću izvesti jedno čudo koje će svi vidjeti, da bi svi povjerovali.“

Onda je nastavila:

,,Prikazujte se za grešnike i često govorite, posebno kada prikazujete žrtvu: O Isuse, ovo činim iz ljubavi prema Tebi, za obraćenje grješnika i kao zadovoljštinu za grijehe učinjene protiv Bezgrješnog Srca Marijinog.“

Kod ovih posljednjih riječi otvorila je ponovno ruke kao u dva prethodna mjeseca.

Činilo se da će zraka prožeti zemlju i vidjeli smo vatreno more i uronjene u tome moru đavle i duše, koje kao da su prozirno crne ili smeđe, užareno ugljevlje u ljudskom liku. Lebdjele su u plamenu, vatra je izlazila iz njih skupa s oblacima dima i bacala ih je u zrak. Padale su na sve strane poput iskri kod snažnog požara, bez težine i ravnoteže, pod kricima i jaucima od boli i zdvajanja te smo od straha bili potreseni i zapanjeni (tog sam trenutka vjerojatno vrisnula, kao što ljudi navode da su čuli). Đavli se razlikuju po odvratnom, gadljivom obliku ružnih, nepoznatih životinja, ali su bili prozirni poput crnog, užarenog ugljevlja.

,,Gospa nam je pokazala jedno veliko vatreno more, koje izgleda kao da je u dubini zemlje. U tom moru vidjeli smo uronjene đavle i duše, kao da su prozirno crne ili smeđe, užareno ugljevlje u ljudskom liku. Lebdjele su u plamenu, vatra je izlazila iz njih skupa s oblacima dima i bacala ih je u zrak. (sestra Lucija, viđenje od 13. srpnja 1917.)

Prestrašeni i kao da molimo za pomoć, podigli smo pogled Gospi, koja nam se obratila puna dobrote i žalosti:

,,Vidjeli ste pakao u koji dolaze duše bijednih grešnika. Da bi ih spasio, Bog želi u svijetu utemeljiti pobožnost mojem Bezgrješnom Srcu. Ako budete činili što vam kažem, mnoge će duše biti spašene i bit će mir. Rat se približava kraju.

Ako pak se ne prestane Boga vrijeđati, započet će za pontifikata Pija XI. jedan drugi, strašniji rat. Kada budete vidjeli noć osvijetljenu nepoznatim svjetlom, onda znajte da je to veliki znak koji vam Bog daje da će sada svijet kazniti za njegove prijestupe po ratu, gladi, progonima Crkve i Svetog Oca.

Da bi se to izbjeglo, doći ću zatražiti posvetu Rusije mojem Bezgrješnom Srcu i pričest zadovoljštine prvih subota. Ako se moje želje poslušaju, Rusija će se obratiti i bit će mir.

Ako li ne, proširit će svoje zablude po svijetu koje će izazvati ratove i progone Crkve. Dobri će biti mučeni i Sveti Otac će morati puno trpjeti; različiti narodi bit će uništeni.

Na kraju će, ipak, moje Bezgrješno Srce pobijediti. Sveti Otac će mi posvetiti Rusiju, koja će se obratiti i svijetu će biti darovano vrijeme mira.

U Portugalu će se dogma vjere uvijek očuvati; itd...

To ne smijete nikome reći; Franji možete reći.

Kada molite Krunice, onda recite nakon svakog otajstva: 'O moj Isuse, oprosti nam naše grijehe; očuvaj nas od paklenoga ognja, dovedi u Raj sve duše, osobito one, kojima je najpotrebnije Tvoje milosrđe'.“

p. Heinrich Morgeli

Nastavlja se...


Izvor: fsspx.de

Arhiva bloga

Glasnik: