Christus Rex

Kandidati i prijenos svećeničkog ređenja u Zaitzkofenu 2021.


O
ve će godine u Bogosloviji Presvetoga Srca Isusova u Zaitzkofenu pet đakona biti zaređeno za svećenike.Predstavljamo vam ovih pet budućih svećenika:

Emmerich Jeindl rođen je 1996. godine kao osmo od desetoro djece u Krumbachu, Donja Austrija. Naučio je u ranoj dobi ministrirati u kapeli Bratstva u Grazu. Tradicionalno katoličko obrazovanje njegovim je roditeljima bilo važno, zbog čega su omogućili svojoj djeci pohađanje škole Bratstva s internatom. Nakon početnog školovanja kod kuće, Emmerich je proveo dvije godine u Školi Presvetoga Srca u Saarbrückenu (2007.-2009.) i šest godina u Školi sv. Mihaela u Engleskoj (2009.-2015.). Pod dojmom tamošnjih svećenika u njemu je rasla želja da i sam postane svećenik. Prije nego što je završio školu 2015. godine, sudjelovao je na ignacijanskim vježbama na Uskrs, gdje je odlučio ući u bogosloviju. Istoga ljeta počeo je studirati u Zaitzkofenu i sada se raduje svećeničkome ređenju, apostolatu i svakodnevnom služenju svete Mise na slavu Božju i za spasenje duša.


Gytis Karčiauskas rođen je 1978. u gradu Anykščiai u Litvi. Odrastao je u Vilniusu, glavnom gradu Litve. Nakon završene srednje škole završio je studij informatike na Sveučilištu u Vilniusu te na Sveučilištu Aalborg u Danskoj. Niz godina radio je u IT sektoru u Poljskoj i Litvi. Nakon kraćega studija na teološkom institutu, stupio je u biskupijsku bogosloviju u Vilniusu. U to je vrijeme počeo shvaćati da stvari koje se naučavaju u službenoj Crkvi nisu uvijek odgovarale njegovom znanju iz vjeronauka. Kada je nakon godinu dana napustio bogosloviju, počeo je svakodnevno ministrirati na tradicionalnoj Misi. Nakon nekog vremena ušao je u predbogosloviju u prioratu Svećeničkoga bratstva sv. Pija X. u Kaunasu u Litvi, a kasnije u Bogosloviju Srca Isusova u Zaitzkofenu. Njegova svečana mlada Misa održat će se u Litvi 3. srpnja 2021. godine.

Jakub Eliáš rođen je 1992. godine u Brnu u Češkoj. Tamo je pohađao Biskupsku gimnaziju od 2003. do 2011. godine. U to vrijeme upoznao je tradicionalnu Misu i Svećeničko bratstvo. 2010. godine primio je u Bratstvu sakrament potvrde te je ostao s njime povezan. Od 2011. studirao je klasičnu filologiju na Sveučilištu u Brnu. Tijekom studija donio je konačnu odluku o svećeništvu i nakon završene mature stupio je u Bogosloviju Presvetoga Srca Isusova u Zaitzkofenu, gdje će ove godine primiti sakrament svetoga reda.


Johannes Hager rođen je 1992. u Bad Kötztingu u Bavarskoj kao prvo od četvero djece. Imao je veliku sreću da je odrastao u katoličkoj obitelji koja je pohađala svetu Misu u Bogosloviji Presvetoga Srca. Tamo je primio sakramente krštenja, prve pričesti i krizme. Braća i bogoslovi poučavali su ga u vjeronauku i ministriranju. Dvije godine svog obrazovanja proveo je u školama FSSPX-a (Gimnazija don Bosca u Diesteddeu / Saint Mary‘s Academy u Kansasu, SAD). Kao maturant borio se s ozbiljnim vjerskim sumnjama. Tijekom boravka u indijskom sirotištu Bratstva doživio je duboko nutarnje obraćenje zahvaljujući svom vjerskom odgoju i Božjoj milosti. Prvi puta je osjetio poziv u svećeništvo. Prije nego što je odlučio ući u bogosloviju na ignacijanskim duhovnim vježbama, pohađao je naturopatijsku školu u Münchenu. U to vrijeme je živio u prioratu crkve Patrona Bavariae i vodio skupinu mladih KJB. U ovom okruženju i zahvaljujući pratnji duhovnog vođe, poziv je u njemu mogao sazrijeti. Raduje se što će u lipnju 2021. biti zaređen za svećenika te što će otada svaki dan na čast Božju služiti sv. Misu.

Markus Krautschneider rođen je 21. listopada 1995. u Erbachu im Odenwaldu. Unatoč protestantskom okruženju, odrastao je u katoličkoj obitelji. Zajedno sa svoja tri mlađa brata, Markus je upoznao tradicionalnu sv. Misu i tradicionalni katolički nauk u prioratu Svećeničkoga bratstva sv. Pija X. u Kleinwallstadtu. Nakon završene srednje škole u Michelstadtu, otišao je na nekoliko mjeseci u Južnu Afriku. Živio je ondje zajedno s misionarima u Roodepoortu, gradskoj četvrti Johannesburga. Tamo se susreo ne samo sa stranom kulturom, već ga je oblikovala i revnost misionara. Po povratku u Njemačku odlučio je postati svećenik nakon što je posjetio Bogosloviju Srca Isusova u Zaitzkofenu te je ušao u bogosloviju 2015. godine. Nakon šest godina studija i priprema, Markus Krautschneider sada se raduje primanju svetoga reda. Njegova će se mlada Misa održati 17. srpnja u blizini Kleinwallstadta.

Svećeničko ređenje održat će se u subotu, 26. lipnja 2021. u 9 h. Izravni prijenos ređenja možete pratiti na sljedećoj poveznici:


Arhiva bloga

Glasnik: