nedjelja, 15. prosinca 2013.

„Previše je biskupa i svećenika poženstvenjeno“Katolički mjesečnik Kirchliche Umschau u svojem aktualnom izdanju izvješćuje o jednoj borbenoj katoličkoj internetskoj televiziji koja se naziva churchmilitant.tv, dakle „vojujuća Crkva“. Utemeljitelj ovog internetskog televizijskog kanala katolički je laik Michael Voris. Nedavno je posjetio nekoliko europskih zemalja kada je mjesečniku Kirchliche Umschau dao intervju u kojem se ne ustručava jasnim riječima pokuditi biskupe i svećenike i istaknuti njihove odlučujuće slabosti.

Bitni je problem nedostatak muškosti, vršenja očinstva. Ovo je bjelodano, i u kleru, gdje je vjera ponajvećma uništena, ali i u društvu općenito. Feministički je pokret možda postigao svoj najvažniji cilj: uništenje muškosti. Ako očevi Crkve, biskupi i svećenici, ne vrše više svoje očinstvo, onda je posljedica raspad Crkve - a to je ono što vidimo. (…)


Previše je biskupa i svećenika poženstvenjeno. Oni ne govore više istinu kako bi imali mir. Zaboravili su da je mir bez istine lažni mir. Mi katolici ne možemo živjeti u laži. Otac je laži našim neprijateljem. Istinu se mora naviještati, istinu Katoličke Crkve, ili će se ona malo pomalo svagdje ugasiti. Istini se pruža otpor, kadšto čak i silom, ali to je ono što je naš Gospodin nagovijestio.

Previše se biskupa zakopalo i pribojavaju se reći što se reći mora. Oni teže za popularnošću i ljudskom hvalom promičući čisto svjetovne stvari, a da pri tome svoje oči ne upravljaju prema nebeskom blagu.

Uzvišena uloga Crkve nije hraniti potrebite, spriječiti promjenu klime ili stvarati političke organizacije ili savezništva kako bi poduprli ovaj ili onaj plan za imigraciju itd. Njihova je osobita zadaća voditi duše u Nebo. Svi su drugi ciljevi sporedni premda je o njima lakše govoriti, premda to humanije zvuči i dobiva ljudsku hvalu. Kada nekoga ljudi hvale, trebao bi biti veoma opreznim.

Izvor: pius.info


Komentar: Premda kod nas situacija nije usporediva sa posvemašnjom dekadencijom zapadnih zemalja, svjedoci smo da i kod nas sve više prodire ovo poženstvenjeno kršćanstvo. Naši se nadpastiri još usuđuju reći što se reći mora - borbenost vojujuće Crkve još je itekako zamjetna, ali tijekom formacije svećeničkih kandidata uopće se više ne pazi na razvoj muškosti i muške pobožnosti te ih se ne pripravlja na prihvaćanje i življenje očinstva. Kod mlađih je župnika sve primjetnija nesposobnost donošenja odluka, nesposobnost konfrontacije s bilo kim, ali i sve manje sudjelovanje muškaraca u župnom životu: osobito mladića i očeva. A upravo će iz ovih krugova mladih župnika doći sljedeća generacija biskupa.

Osim toga, vrlo se malo radi s mladićima na prikladan način. Kako njima feminizirano kršćanstvo izgleda šašavo - pjesmuljci, plačljivost, posvemašnja operiranost od „zatucane“ predkoncilske borbenosti - uglavnom se povlače iz župnog života i time se puno izloženiji svijetu droge, nemorala, samodokazivanja na krivi način: kroz tuče, prekomjerno konzumiranje alkohola ili smrtonosnu jurnjavu automobilima. Mlade majke više nitko ne poučava da odgajaju zdrave sinove. I ovdje kriva, bolećiva pobožnost može ostaviti velike posljedice na duše njihove navlastito muške djece.


Broj komentara: 12:

 1. Nažalost, ženska se "emancipacija" odavno pod krinkom laičke zauzetosti uvelike provodi u Crkvi. To me je sladunjavo žensko prenemaganje, pretencioznost i oholost mlađe ženske populacije smetalo od dječačke dobi. Danas je to postalo pravilo, prava epidemija. Izuzetak su neke stare žene koje su pretkoncilski odgojene. Sve takve pojave su posljedica Novus ordo što je nezamislivo u Vetus Ordo Missae - Sv. Misi svih vremena!
  Michael Voris to odavno spominje. Od ostalih muževa laika iz intelektualnoga katoličkog miljea (izuzimajući braću iz FSSPX-a) nema nikoga, nažalost. Nemam takvih informacija.
  Nadam se kako će Vaš tekst pročitati bar jedan naš biskup kojega će ova problematika udariti u muško srce i razum, te potaknuti na masovno vraćanje Tridentske Mise u naše župe. Sasvim dovoljno za početak. Poslije će Bog obaviti sav posao i vratiti Katoličku Crkvu u hrvatskome narodu njenoj Sv.Tradiciji, pa se neće događati uvredljive i žalosne stvari kao na fotografiji koju ste stavili iznad teksta!

  Augustin

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Isto kao što je ukidanje Mise vjekova došlo zadnje na raspored revolucionara, tek nakon demoliranja Vjere na Koncilu i iza njega, te nakon što su zablude bile već zasijane i duboko ukorijenjene, tako će i povratak Mise vjekova u župe doći zadnji po redu, nakon što se prvo obnovi Vjera i odbace koncilijarne zablude.

   Kao što je bilo potrebno prvo razrušiti Vjeru da se ukloni Misa, tako će biti potrebno ponovno izgraditi Vjeru da se Misa vrati.

   Dok revolucionari kontroliraju biskupije i postavljaju biskupe bilo kakva obnova Mise ili Vjere je nemoguća.

   Situacija je takva da jedino Bog može spasiti Svoju Crkvu.

   Izbriši
  2. Brate Mateo! Slažem se s tvojom tvrdnjom o razvaljivanju Vjere, pa su potom prognali Staru Misu. Kako će se vratiti Vjera bez naglog uvođenja Vetus Ordo? Misliš da bi revolucionari sjedili prekrštenih ruku kad se uzme u obzir da imaju ugrađen savršen njuh protiv Tradicionalne latinske Mise i Sv. Tradicije?

   Augustin

   Izbriši
  3. Siguran sam da se u ovakvim okolnostima ne može naveliko vratiti ni Vjera ni Misa, može se samo sačuvati u pojedincima i zajednicama za buduću obnovu.
   Revolucionari drže sve pozicije autoriteta i skršili bi svaki pokušaj obnove.

   Kao što sam rekao, vjerujem da je stanje tako teško da nijedan čovjek ni skupina nego jedino Bog može spasiti Svoju Crkvu, na neki čudotvoran i izvanredan način. Tako kažu i katolička proročanstva - da će se sv. Petar ukazati i pokazati koga je Bog izabrao za papu, koji će posvetiti Rusiju Bezgrješnom Srcu i početi obnovu Crkve i da će Bog u tri dana tame uništiti sve Svoje neprijatelje i proslaviti Svoju Crkvu, da će se među ostalim obratiti i Rusija i Engleska i Kina itd.

   Izbriši
 2. To je istina. Za iskrenu mušku pobožnost nema mjesta u pokoncilskim strukturama, niti na novom Obredu.
  Velika se većina muškaraca nakon uvođenja novog Obreda jednostavno tiho povukla iz crkava. Tipično je za većinu muškaraca da malo govore, ne vole svađu, polemiku i rasprave. Samo ih nestane.
  Nije ni čudo koliko se skandala prošlih godina otkrilo. Borbenost svojstvena muškarcima nepoželjna je, čak i po zapadnim bogoslovijama na neki način kažnjiva. Jasno je tko u takvim bolesnim novusordovskim pseudobogoslovijama pronalazi plodno tlo.


  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 3. Drugi je problem jačanje feminizma u svim porama života. Nije problem samo u bogoslovijama i samostanima, obitelji su također zahvaćene. Danas nam se jednostavno ne dopušta da živimo kao očevi obitelji jer je to ponašanje navodno odveć mačističko, patrijarhalno, zatucano. Glavu se obitelji ne smije ni spomenuti-Pavlove se riječi drži uvjetovanima vremenom u kojem je živio.
  Lako se skrene danas u heteropraksiju koja na kraju dovede do heterodoksije i sveopćeg kaosa.
  Jesmo li se zbilja ikada upitali koji je stvarni razlog "hladnoće i nezainteresiranosti" nekih naših poznanika prema drugom spolu?!
  Nezdrave obitelji su kolijevka uništenja jednog naroda.

  OdgovoriIzbriši
 4. Moram se braniti od lažnih optužbi i klevete. Niti ja niti Sveta Crkva ne osuđujemo Židove (velikim slovom) kao naciju, nego židove (malim slovom) kao religiju. Uistinu, postoje mnogi iz židovske nacije koji su se obratili iz tame nevjere u Svetu Vjeru, a neki su od njih svoj život posvetili tom da obrate svoj narod, npr. čudesna priča o p. Marie-Alphonseu Ratisbonneu.

  Evo jedna stara izjava p. Schmidbergera koja dobro objašnjava kakav je tradicionalni katolički stav prema židovima:
  "Ima jedno drugo pitanje: Možemo li reći da su židovi krivi za deicid [ubojstvo Sina Božjega]? Moramo reći da jesu jer su oni ti koji su tražili smrt našega Gospodina i koji su zazvali Njegovu krv na njihove glave i glave njihove djece. Želim biti veoma jasan: ja ne govorim o Židovima kao rasi [naciji], govorim o židovima kao religiji.

  Dakle, što je sa židovima naših dana? Pa, dok god se ne povuku od ovog zločina, od ovog djela njihovih predaka, oni su također za njega krivi. Moraju se odvojiti od njega i priznati našega Gospodina: moraju se krstiti i postati Njegovi učenici."

  (konferencija p. Schmidbergera, tadašnjeg generalnog poglavara Bratstva, u Dublinu, 1989.)

  OdgovoriIzbriši
 5. Važna napomena - ovaj blog posvećen je jasnom i izričitom promicanju tradicionalnih katoličkih stavova i otporu protiv modernističke revolucije u Crkvi, po sjajnom primjeru nadb. Lefebvrea i Svećeničkog bratstva sv. Pija X. Za ostvarenje tog cilja, moramo izbjegavati svaku izjavu ili teoriju koja ne pripada području vjere i teologije (već politike i raznih nesigurnih, spekuliranih teorija) i može postati izvorom nepotrebne sablazni i uroditi štetnim posljedicama.

  Zato zabranjujemo rasprave o zavjereničkim namjerama, moći i utjecaju Židova na svjetska zbivanja. Tome nije mjesto na ovome blogu i molimo komentatore da se takvih stvari klone.

  OdgovoriIzbriši
 6. Korigirani komentar:

  Mateo15. prosinca 2013. 22:50

  Problem je u tom što su u zadnjih pola stoljeća muškarci općenito veoma feminizirani, a žene maskulinizirane. Kako bi to postigli, masoni su iskoristili svoju vlast u društvu na svim razinama, a najviše su postigli preko medija (koji su gotovi svi pod njihovom kontrolom), posebno televizije - najuspješnijeg sredstva za indoktrinaciju i "pranje mozgova". Crta razdvajanja je početak 60-tih, kad filmovi prestaju prikazivati ženstvene žene i sve više počinju prikazivati maskulinizirane ženske likove.
  U današnje vrijeme se npr. forsiraju serije i filmovi u kojima su muškarci nezreli jadnici i beskičmenjaci (npr. Svi vole Raymonda), a žene preuzimaju ulogu muškaraca i postaju oštre i autoritativne, a kad se u scenariju ipak pojavi neki autoritativni muški lik, uvijek je to da ga se ili ismijava ili čini negativcem, te se tako preko njega napada autoritet općenito (npr. lik "komandanta" u Malcolmu u sredini)

  Izokretanje uloge spolova jedan je od načina na koji Božji neprijatelji razaraju obitelji, uništavaju pojedince, potiču homoseksualnost i okreću društvo protiv Boga, koji je vrhovni autoritet i koji je postavio autoritete na njihovo mjesto - oca u obitelji, kralja u kraljevstvu itd.

  OdgovoriIzbriši
 7. Svećenik mora biti otac: u župi, u katehezi...Često mlađi svećenici glume u najboljem slučaju brata, ako ne i "frenda". Koliko god te namjere bile dobre, rezultati su loši!
  U staroj se Misi itekako osjeti da je svećenik "alter Christus", a ta svijest treba obilježiti njegovo držanje i ophođenje s vjernicima. Nikada to ne može biti "Kumpel" koji jedino nije oženjen.
  Međutim, nova Misa je demokratski ustrojena, pa sve dovodi do toga kako bi se navodno izbjegla klerikaliziranost, pametovanje i nametanje svojih stavova. Liberalizam je toliko ušao u naše međusobno ophođenje da čovjeku pamet stane.
  Sve polazi od činjenice da ne postoji jedna Istina, nego više i da je sve stvar vlastite prosudbe.

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 8. Ne kažem da među laicima i klericima danas puno toga ne valja, ali ova izjava da su se svećenici i biskupi poženstvenili je uvreda za žene!
  Iz toga proizlazi da je biti žena na neki način loše ili manje vrijedno!
  Ako se netko ne ponaša kao otac ne možemo iz toga zaključiti da se ponaša kao žena ili majka, jer to nije logično, a i zato što su majke jednako važne ako ne i važnije od oca u odgoju djeteta!
  Nisam feministica i mislim da svatko ima svoje mjesto na ovome svijetu bez obzira na spol te da je Bog stvorio muškarca i ženu kao jednakovrijedne! Njih dvoje tek u odnosu jedno s drugim ostvaruju pravo jedinstvo i cjelovitost!
  Krist je muškarac i to ne smijemo zaboraviti, ali vi kao da se ne sjećate da On nije sam već da je Crkva u Njemu dobila i prekrasnu Blaženu Djevicu Mariju!

  Dakle muško i žensko zajedno odrazuju Boga i ta ravnoteža između spolova koja je narušena prvim grijehom treba biti obnovljena ako stvarno želimo pozitivne rezultate u crkvi i društvu! Napokon ni patrijarhat se nije pokazao kao rješenje ništa više nego matrijarhat! Kršćanstvo ne poznaje takve ekstreme, već je savršeno uravnoteženo!

  BVB

  OdgovoriIzbriši
 9. Nedavno sam komentirala na ovome članku i izbrisali ste mi komentar!
  Do tog sam trenutka mislila da su vam nastojanja plemenita, ali sada vidim da i u vama ima dosta zloga!
  Govorite o nekom patrijarhatu, a sve što je žensko obezvrijeđujete. To nije Isusova politika. Malo pročitajte Evanđelje! Isus je muškarac, ali On je taj koji nam je dao blaženu Djevicu Mariju koju hvali i slavi i nebo i zemlja i koja je iznad svakog drugog bića! Nije se rodio muškarac koji bi bio veći od nje, pa sad vi mislite što želite, ali podjele u našoj crkvi ne potječu iz činjenice da žene prevladavaju nego iz činjenice da nikako ne možemo postići poštovanje i suradnju između spolova!
  Sjetite se scene u kojem žena grešnica Isusu cjeliva noge i otire ih svojom kosom! Vrlo senzualno je li? Možda previše za vas prave muškarce!
  Imate vi još što naučiti od našeg Gospodina! A odbacujući Crkvu koju vodi sam Duh Sveti najmanje ćete naštetiti toj Crkvi, a najviše sebi samima! Dobro razmislite o vječnim posljedicama svojih dijela! BVB

  OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.