Christus Rex

Časopis Christus Rex br. 7



Predgovor

 Dragi prijatelji i dobročinitelji,

Posjet biskupa Fellaya u Hrvatskoj od 1. do 3. listopada bio je prekretnica u konsolidiranju i širenju apostolata u Vašoj Domovini. 100 ljudi koji su 2. listopada pribivali sv. Misi i slušali njegovo predavanje mogli su se i sami uvjeriti kako nam svima leži na srcu samo jedno: očuvati katoličku vjeru, oživjeti je u svakoj pojedinoj duši i u obiteljima, slaviti liturgiju koja odgovara ovoj vjeri i svagdje se djelatno zalagati za vladavinu Isusa Krista u društvu.

A pomutnja u Crkvi sve je veća: Obiteljska sinoda od 4. do 25. listopada u Rimu nije pridonijela osnaženju Crkve, nego daljnjem širenju nesigurnosti, dvojbama i pitanjima. Kobni rascjep u kardi-nalskom kolegiju i među biskupima postao je bjelodan. Naš Generalni poglavar je uoči Sinode Papi uputio hitnu usrdnu molbu, a nakon Sinode donio teološki duboku raščlambu; u ovome broju Glasnika ćete pronaći i jedno i drugo uz predavanje od 2. listopada.

Rado bih Vam uputio trostruku molbu:
  1. Upišite se svakako u molitvenu skupinu za katoličku Hrvatsku i širite to među Vašom rodbinom, poznanicima i prijateljima. Naš apostolat može uspjeti samo na temelju molitve, utemeljenje priorata u Hrvatskoj mora se izmoliti: „Ako Gospodin kuće ne gradi, uzalud se muče graditelji“ (Psalam 126,1). 
  2. Podijelite Glasnik i priloženi letak toj skupini osoba (na prethodnoj stranici priložen je obrazac kojim možete naručiti i više primjeraka za podijeliti). Snaga onih koji iskrivljuju vjeru i zlih leži u slabosti, neradu i malodušju dobrih. Mislite misionarski, djelujte apostolski. Naše tiskovine žele prosvijetliti Vaš duh, hraniti Vaš duhovni život i zapaliti Vaše srce ljubavlju prema Bogu i bližnjemu.
  3. Podupirite naš rad financijski; on živi samo od milodara, oporuka i ostavština vjernika. Doduše, primanje ovog Glasnika je besplatno; no bili bismo Vam ipak vrlo zahvalni kada biste i Vi barem djelomično snosili troškove tiska i poštarine.

Iskoristite milost Jubilejske godine milosrđa koju je Papa proglasio: za nutarnje obraćenje, udaljavanje od konzumerističkog društva, od navezanosti na svijet s njegovim frivolnostima, a za usmjerenost k ljubavi prema božanskom Spasitelju, njegovoj Presvetoj Majci i Crkvi koju je on utemeljio, katoličkoj i apostolskoj.


Od srca Vam želim mirno i molitvom ispunjeno Došašće, čestit Božić i obilje Božjeg blagoslova u novoj 2016. godini.

p. Stefan Frey

Poglavar Distrikta

Časopis možete pročitati i besplatno skinuti s naše stranice na ovoj poveznici.

Ako još niste pretplaćeni, a želite primiti tiskano izdanje časopisa (ili prijaviti druge osobe koje žele primati), molimo Vas da nam javite na adresu naše e-pošte:

christusrexhrvatska(et)gmail.com

Arhiva bloga

Glasnik: