Christus Rex

Dvadeset oblačenja i sedam novih klerika


N
a blagdan Svijećnice, 2. veljače 2023., u Bogosloviji Srca Isusova u Zaitzkofenu 20 bogoslova primilo je reverendu, a sedam tonzuru – primljeno u klerički stalež.
Nakon obreda blagoslova svijeća i procesije uslijedio je obred oblačenja. Crkva Bogoslovije bila je dobro popunjena: došlo je toliko vjernika da je trebalo osigurati dodatne klupe. Među dvadeset bogoslova koji su primili reverendu bili su Nijemci, Poljaci, Hrvati, Danac, Nizozemac i Mađar; među tonzurama su bila dva Nijemca i dva Poljaka te po jedan Nizozemac, Bjelorus i Mađar.

Bogoslovi Austrijskog distrikta sa svojim poglavarom, p. Regeleom

Svećeničko odijelo – prepreka apostolatu? Ne, naprotiv. Msgr. Tissier de Mallerais ističe u svojoj propovijedi koliko reverenda pobuđuje zanimanje ljudi i stvara pristupačnost. Stoga je veoma potrebna u našem svijetu bez vjere, što je preuzvišeni ilustrirao jednom anegdotom. Biskup se novim klericima obratio s radosnom i ujedno ozbiljnom porukom - da klerici više ne pripadaju samima sebi, nego da odsada pripadaju Crkvi.

I oni koji su primili reverendu i tonzuranti trebaju razmotriti otajstvo današnje svetkovine: na određeni način slično Djetetu Isusu, prikazali su se Gospodinu u hramu. Deo gratias!

Izvor: fsspx.at

Arhiva bloga

Glasnik: