srijeda, 7. kolovoza 2013.

Zdravo zaštitnice naše drage domovine Hrvatske


(Molitva kojom je blaženi kardinal Alojzije Stepinac 7. VII. 1940. u Mariji Bistrici posvetio hrvatski narod Mariji)

Zdravo presveta Djevice i Majko Božja Marijo, moćna zaštitnice naše drage domovine Hrvatske! Premda nevjerni, da ti slimo, no ipak uzdajući se ljubav i divnu blagost tvoju izabiremo Te danas pred cjelim dvorom nebeskim za gospodaricu, odvjetnicu i Majku svoju i cijeloga našeg naroda te čvrsto odlučujemo, da ćemo Ti drage volje sliti. Molimo te usrdno, da nam svima uz prijestolje Božanskog Sina isprosiš milost i milosrđe, spasenje i blagoslov, pom i zaštitu u svim pogibeljima nevoljama. 

Ti si kraljica i majka milosrđa, pomoćnica kršćana i tješiteljica žalosnih, zato Ti iskazujemo svoje djetinje pouzdanje, kako Ti je naš narod vazda kroz vjekove iskazivao. Tvojoj majčinskoj zaštiti preporučujemo svoje duhovne i svjetovne poglavare, cijelu našu domovinu i naš narod u ovim teškim vremenima kušnja. Izmoli nam svima vjernost i ustrajnost u katoličkoj vjeri, da u krilu svete Crkve provodimo dane u miru i bez straha, u blagostanju i poštenju i tako zavrijedimo doći jednom do vječnog života, da slavimo ondje trojedinog Boga u vjeke. Amen.
 

1 komentar:

 1. Nažalost, Hrvatska ima jedan hendikep koji nemaju druge europske države.

  U zadnjih sto godina u Hrvatskoj, u političkom smislu, nije bilo prave katoličke desnice (za razliku od Francuske, Španjolske, Portugala itd.).
  Hrvatska "desnica" se inspirirala naukom Ante Starčevića, koji je promicao ideje Francuske revolucije - prije svega vjersku slobodu (tako je npr. proglasio bosanske muslimane "cvijećem hrvatskog naroda"). Starčević je zbog svog sukoba s "klerikalizmom" smatran ljevičarem u svoje vrijeme. On je čak tražio da Hrvati prestanu obilježavati svoje pobjede nad Turcima... da se ne bi "braća muslimani" uvrijedili.

  I zato nije nikakvo čudo da su hrvatski "desničari" svim srcem prihvatili II. vatikanski koncil... i da u Hrvatskoj nije bilo gotovo nikakvog otpora prema Koncilu.

  Nama treba desnica utemeljena hrvatskoj katoličkoj tradiciji, a ne na Starčevićevom nauku (koji nije ništa drugo nego reciklaža ideja Francuske revolucije).

  Zdravko

  OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.