četvrtak, 1. kolovoza 2013.

Sodoma i Gomora


Papa Franjo i mons. Battista Ricca


Različiti događaji pokazuju da homoseksualni lobiji ulažu sve svoje napore ne samo da bi u očima javnog mnijenja prikazali normalnima protuprirodne zajednice i da bi ih izjednačili s brakom, nego također da bi dospjeli do zakonodavstva [1] u kojem će postati kaznenim djelom nazivati grijehom ono što vapi za osvetom pred licem Božjim.


Bezbrojne javne manifestacije takvih poroka zvane “gay pride”; prihvaćanje zakona [2] u Francuskoj koji predviđa ne samo mogućnost za sodomite da se vjenčaju, nego i da posvajaju djecu, dokaz su toga.


Najstrašnija je, pak, činjenica u ovim okolnostima ne samo šutnja crkvene vlasti, nego također i zauzimanje stava nekih eminentnih predstavnika Crkve u korist onoga što oni nazivaju „građanskim pravima“ protuprirodnih zajednica. Sam Vatikanski Radio, koji se naziva „glasom Pape i Crkve“, u prošlim je mjesecima pohvalio sadržaj jednog filma u kojem se predstavlja protuprirodna veza. Homoseksualni lobi prisutan i u Vatikanu mora dakle zbilja biti moćan!Papa to zna, što je i izjavio prošlog 6. lipnja prigodom privatnog susreta sa južnoameričkim redovnicima kada se činilo da želi zauzeti stav radi čistke. Nedavno imenovanje mons. Battista Riccae prelatom na ključnoj poziciji Vatikanske banke IOR-a, uopće ne pokazuje da se ide u tom smjeru. Moguće je da Papa nije saznao za djela tog klerika, no sada je stvar javna.


Hoće li imati hrabrosti djelovati? Molimo se na ovu nakanu; nastavljajući ovim korakom nitko se neće moći začuditi ako jednog dana Stvoritelj odgovori kao u vrijeme Sodome i Gomore.don Pierpaolo Maria Petrucci
poglavar Talijanskog distrikta FSSPX-a


[1]«Za suprotstavljanje homofobiji i transfobiji», prijedlog zakona zastupnika u talijanskom Parlamentu Ivana Scalfarotta (PD, deklarirani homoseksualac), ide za izmjenom zakona broj 205/1993, na temu diskriminirajućeg nasilja koje je potaknuto etničkom, nacionalnom, rasnom ili vjerskom mržnjom.


[2] Christiane Taubira 2012. je godine imenovana Ministricom francuskog pravosuđa. Bila je izvjestiteljicom i podupirateljicom zakona koji uvodi brakove između osoba istog spola u Francuskoj koji je prihvaćen 23. travnja 2013. 

4 komentara:

 1. Ne razumijem ove riječi o "mladalačkim grijesima" o kojima je papa Franjo govorio s obzirom na slučaj Ricca. Nije li riječ o zaređenom svećeniku, prelatu koji je godinama živio u grijehu koji vapije za osvetom u Nebu? A živio je u nuncijaturi u Latinskoj Americi. I nuncij je bio protiv, a i časne sestre od gadosti to nisu mogle gledati. K tome još nekoliko javnih skandala.
  A Franjevci Bezgrješne brutalno kažnjeni-bez milosrđa! Onih pet-šest modernista šeću se po Rimu s osmjehom na licu jer su uspjeli svrgnuti poglavara i ostalih 798 članova Reda vratiti na obred Pavla VI. A dobili su "prisilnog upravitelja" kapucina, a nadbiskup Carballo, minorit, sudjeluje u svemu: Redu koji cvjeta i ima mnoštvo mladih novaka, bogoslova i svećenika upravitelji su iz dva reda koji su posljednjih desetljeća doživjeli katastrofu, zatvarali samostane, čiji su novicijati prazni, fratri voze skupe aute, ljetuju po heotelima...
  Bože pomozi!

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Dragi Kiki, imate pravo kada govorite o silnim nepravdama koje se nanose tradicionalnim katolicima, dok se druge u svemu tolerira. Mislim da je upravo ova netolerancija prilika za nas tradicionalce da prikažemo sve naše patnje i neprihvaćanja od strane Crkvenoga autoriteta za Crkvu, a na poseban način za spasenje duša. Gledajmo uvijek sve nadnaravno. Bog je jači od svih modernista i liberala. Istina će na kraju pobjediti. No moramo ostati vjerni Bogu i katolčkoj tradiciji. Samo hrabro, nemojte nikada posustati.

   Izbriši
  2. Hvala lijepa za ove mudre riječi. Neka nam Bog svima u ovim trenutcima da snage i razboritosti.
   Ako je nadbiskup Lefebvre mogao ustrajati, možemo i mi, s pomoću Božjom!
   Oblake koji su se nadvili nad vječni Rim uskoro će vihor Duha Svetoga rastjerati!
   Pozdrav uredništvu bloga Christusrex!

   Kikii

   Izbriši
 2. Ah, nije lako pisati o ovim stvarima. Lakše je pisati i objavljivati duhovnu liriku!
  Svaka čast za hrabre priloge posljednjih dana!

  Klement

  OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.