subota, 24. kolovoza 2013.

Meksički biskup katolike naziva duševno bolesnima


Da situacija s krizom Katoličke Crkve u Latinskoj Americi nije puno bolja nego u Europi, za to je lijevi biskup Raul Vera Lopez, kojeg stalno zasipaju mnogobrojnim takozvanim „nagradama za borbu za ljudska prava“, očit primjer.

Najvažnijom je brigom ovoga nadpastira zaštita homoseksualnosti. Sada je on kritičare homoseksualnosti nazvao ljudima s „mentalnom bolešću“, dakle duševno bolesnima.

Takozvana „homofobija“, pod čim se misli na svaku kritiku prakticirane homoseksualnosti, po procjeni je meksičkog biskupa Raula Vere Lopeza mentalna bolest.

Katolički nadpastir Saltilla u srijedu je po navodima internetskog portala „M1nutouno“ izjavio da samo tko je „bolestan u glavi“ vjeruje da se homoseksualci i lezbijke ponašaju nemoralno.

Ne boluju homoseksualci od duševne bolesti, nego homofobi, nastavlja biskup koji je nagrađen mnogobrojnim nagradama za borbu za ljudska prava. Nauk Crkve i „Katekizam Katoličke Crkve“ je za ovog iskrenog borca za grijeh posve nebitan.

Da bi opravdao svoju zabludu, poziva se, kako je i bilo za očekivanje, na izjavu svetog oca Franje tijekom ad hoc konferencije za tisak u zrakoplovu na kojoj je rekao: „Ako je netko homoseksualac i traži Gospodina i dobre je volje - tko sam ja da mu sudim?“

Bitna je razlika osuditi pojedinačnog grješnika - na što nitko nema pravo - od osude grijeha. Ovo posljednje je jedna od najvažnijih zadaća nadpastira. Međutim, neki danas očito čine suprotno. Prije II. vatikanskog sabora takvog bi se biskupa odmah ekskomuniciralo.2 komentara:

 1. Kakva ekskomunikacija?! Zar nadbiskup Muller nije ponovno želio ekskomunicirati tri biskupa Bratstva, a možda ovaj put, jednim potezom, i gotovo šesto svećenika i braće te sve sestre Bratstva: oblate i sestre sv.Pija X. K tome možda i sve ostale redovnike i redovncie zajednica koje su povezane s Bratstvom. Možda i one tisuće svećenika, dijecezanaca ili redovnika koji su u stalnom ili povremenom kontaktu s Bratstvom. Ma, u biti, najbolje je ekskomunicirati i sve vjernike, a da bude posve ziher, onda i sve one koji vole staru Misu da se ovaj problem riješi jednom zauvijek.
  A ovome biskupu treba povjeriti jedan vatikanski dikasterij!

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 2. Meksički je liberalno-modernistički prelat, ljubitelj neprijatelja Kristovih i Božje Katoličke Crkve, ekskomuniciran a ne braća koju je optužio da su duševni i psihički bolesnici. Mnogi su ga pretkoncilski pape već odavno unaprijed osudili. Raul Vera Lopez je pod anatemom!
  Vjerodostojni je produkt demonskog marksizma, tj. Teologije oslobođenja od vječnog života.

  Augustin

  OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.